Kuchnia Hiszpańska
28.04.2021

 

Nie istnieje zestaw cech wspólnych obejmujących wszystkie regiony półwyspu Iberyjskiego. W skład Kuchni Hiszpańskiej wchodzą potrawy o typowo śródziemnomorskim rodowodzie z południowego wybrzeża – kuchnia andaluzyjska - potrawy ludów pasterskich, jak i kuchnia wywodząca się z tradycji morskich. Kuchnie Hiszpańską możemy również podzielić ze względu na regiony: północny, wschodni, południowy, środkowy, Baleary oraz Wyspy Kanaryjskie. Kuchnia w każdym z tych regionów nieco różni się od siebie.

 

MENU:

Przystawka:

  • Patatas bravas z sosem Pimenton

Danie główne:

  • Paella frutti di mare

Deser:

  • Arroz con leche

Termin: 28.04.2021
Start: godz. 12:00
Czas trwania: ok 3h
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

 
 

Kuchnia Hiszpańska 28.03.2020

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.