Kuchnia Hiszpańska
28.04.2021
Nie istnieje zestaw cech wspólnych obejmujących wszystkie regiony półwyspu Iberyjskiego. W skład Kuchni Hiszpańskiej wchodzą potrawy o typowo śródziemnomorskim rodowodzie z południowego wybrzeża – kuchnia andaluzyjska - potrawy ludów pasterskich, jak i kuchnia wywodząca się z tradycji morskich. Kuchnie Hiszpańską możemy również podzielić ze względu na regiony: północny, wschodni, południowy, środkowy, Baleary oraz Wyspy Kanaryjskie. Kuchnia w każdym z tych regionów nieco różni się od siebie.
MENU:
Przystawka:
- Patatas bravas z sosem Pimenton
Danie główne:
- Paella frutti di mare
Deser:
- Arroz con leche
Termin: 28.04.2021
Start: godz. 12:00
Czas trwania: ok 3h
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen