Owoce Morza cz. I
18 stycznia 2020

Owoce morza to jadalne skorupiaki, mięczaki, głowonogi oraz ślimaki morskie które można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Do najbardziej popularnych skorupiaków zaliczamy homary, langusty, kraby oraz krewetki do mięczaków zaś małże, ostrygi, omółki, przegrzebki i sercówki, a do głowonogów kalmary, kałamarnice i ośmiornice. Wszystkie charakteryzuje delikatne mięso oraz smak. Najlepiej smakują z białym winem.

 

MENU:

  • Ostrygi a la Rockefeller
  • Mule na białym winie i sosem gorgonzola
  • Krewetki na 2 sposoby:
  • na białym winie czosnkiem i pietruszką
  • w tempurze kokosowej z musem z mango i soku z pomarańczy z miętą

 

Termin: 18.01.2020
Start: godz. 12:00
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł, dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

KUP VOUCHER  Zapisz się

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.