Owoce Morza cz. I
25.03.2023
Owoce morza to jadalne skorupiaki, mięczaki, głowonogi oraz ślimaki morskie które można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Do najbardziej popularnych skorupiaków zaliczamy homary, langusty, kraby oraz krewetki do mięczaków zaś małże, ostrygi, omółki, przegrzebki i sercówki, a do głowonogów kalmary, kałamarnice i ośmiornice. Wszystkie charakteryzuje delikatne mięso oraz smak. Najlepiej smakują z białym winem.
MENU:
- Krążki z kalmara w tempurze z sosem kobe
- Mule na białym winie z czosnkiem, pietruszką i sosem Gorgonzola oraz świeżą bagietką
- Konfitowana ośmiornica na sałacie ze świeżymi warzywami i dresingiem
Termin: 25.03.2022
Start: godz. 12:00
Cena: 390 zł/os. 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen