Owoce Morza cz. I
25.03.2023

Owoce morza to jadalne skorupiaki, mięczaki, głowonogi oraz ślimaki morskie które można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Do najbardziej popularnych skorupiaków zaliczamy homary, langusty, kraby oraz krewetki do mięczaków zaś małże, ostrygi, omółki, przegrzebki i sercówki, a do głowonogów kalmary, kałamarnice i ośmiornice. Wszystkie charakteryzuje delikatne mięso oraz smak. Najlepiej smakują z białym winem.

 

MENU:

  • Krążki z kalmara w tempurze z sosem kobe
  • Mule na białym winie z czosnkiem, pietruszką i sosem Gorgonzola oraz świeżą bagietką
  • Konfitowana ośmiornica na sałacie ze świeżymi warzywami i dresingiem

Termin: 25.03.2022
Start: godz. 12:00
Cena: 390 zł/os. 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.