Warsztaty Kulinarne - Kuchnia Francuska
14.03.2020
Kuchnia francuska jest jedną z dwóch najpopularniejszych kuchni w Europie i przez długi czas wywierała ogromny wpływ na inne kuchnie. Najczęściej kojarzymy ją ze ślimakami, żabimi udkami, bagietkami, winem Bordeaux i deską serów. Jenak kuchnia francuska nie jest jednolita i zróżnicowana w zależności od regionu. Można ją podzielić na haute cuisine, czyli na tzw. kuchnię wysoką, ekskluzywną w której to tradycyjne dania są przygotowywane często przez znanych kucharzy i podawane w eleganckiej formie oraz nouvelle cuisine, czyli nową kuchnie, która zrodziła się w opozycji do tej pierwszej, a opiera się na lekkich, zdrowych i przede wszystkim krótko przyrządzanych daniach. Warsztaty z "Kuchni Francuskiej" poprowadzi Jakub Suchta półfinalista VI edycji programu Hell's Kitchen Polska.
MENU:
Entrée - Przystawka:
- Zupa cebulowa zapiekana z serem
Cours principal - Danie główne:
- Conifit z kaczki z ziemniakami gratin i karmelizowaną cebulą
Dessert - Deser:
- Tarta tatin
Termin: 21.03.2020
Start: godz. 12:00
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen