Warsztaty Kulinarne - Kuchnia Włoska
12.10.2019
Kuchnia tego terenu wykazuje szereg cech wspólnych związanych z warunkami geograficznymi, klimatem, wzajemnymi wpływami historycznymi i wymianą handlową. Do typowych składników należą przede wszystkim różnego rodzaju makarony, ryby i owoce morza, a także warzywa i owoce, oliwa z oliwek wykorzystywana zarówno do smażenia i jako dressing. Mięso gra rolę drugoplanową, zazwyczaj jest grillowane. Podstawowym napojem towarzyszącym posiłkom jest wino.
MENU:
Przystawka :
- Focaccia z ziołami prowansalskimi
Danie główne:
- czarny makaron z sepią własnej roboty z mulami na winie z czosnkiem i pietruszką
Deser:
- Wariacja na temat tiramisu
Termin: 12.10.2019
Start: godz. 12:00
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen