Ryby cz. I 22.04.2023

Ryby stanowią najliczniejszą i najbardziej zróżniowaną grupę współcześnie żyjących kręgowców. Możemy je podzielić na dwie kategorie: słodkowodne i morskie. Obydwie grupy można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Są cennym żródłem witam, kwasów moge 3, białka i wartości odżywczych. Ich delikatne mięso jest doceniane na całym świecie, a w szczególności w Japoni, gdzie jest największe ich spożycie zwłaszcza na surowo lub w formie sashimi, czy ceviche.

MENU:

  • Tatar z tuńczyka z majonezem paprykowym, prażonymi orzeszkami pini, sianem z pora i lucerną
  • Gotowane na parze pierożki won ton z ciasta ryżowego z sumem afrykańskim i sosem ostrygowym
  • Okoń morski zapiekany w całości z pietruszką i cytryną pod solą

Termin: 22.04.2023
Start: godz. 12:00
Cena: 390 zł/os, 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.