Ryby cz. I 22.04.2023
Ryby stanowią najliczniejszą i najbardziej zróżniowaną grupę współcześnie żyjących kręgowców. Możemy je podzielić na dwie kategorie: słodkowodne i morskie. Obydwie grupy można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Są cennym żródłem witam, kwasów moge 3, białka i wartości odżywczych. Ich delikatne mięso jest doceniane na całym świecie, a w szczególności w Japoni, gdzie jest największe ich spożycie zwłaszcza na surowo lub w formie sashimi, czy ceviche.
MENU:
- Tatar z tuńczyka z majonezem paprykowym, prażonymi orzeszkami pini, sianem z pora i lucerną
- Gotowane na parze pierożki won ton z ciasta ryżowego z sumem afrykańskim i sosem ostrygowym
- Okoń morski zapiekany w całości z pietruszką i cytryną pod solą
Termin: 22.04.2023
Start: godz. 12:00
Cena: 390 zł/os, 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen