Warsztaty Kulinarne - Kuchnia Francuska
24.02.2024

Kuchnia francuska jest jedną z dwóch najpopularniejszych kuchni w Europie i przez długi czas wywierała ogromny wpływ na inne kuchnie. Najczęściej kojarzymy ją ze ślimakami, żabimi udkami, bagietkami, winem Bordeaux i deską serów. Jenak kuchnia francuska nie jest jednolita i zróżnicowana w zależności od regionu. Można ją podzielić na haute cuisine, czyli na tzw. kuchnię wysoką, ekskluzywną w której to tradycyjne dania są przygotowywane często przez znanych kucharzy i podawane w eleganckiej formie oraz nouvelle cuisine, czyli nową kuchnie, która zrodziła się w opozycji do tej pierwszej, a opiera się na lekkich, zdrowych i przede wszystkim krótko przyrządzanych daniach. Warsztaty z "Kuchni Francuskiej" poprowadzi Jakub Suchta półfinalista VI edycji programu Hell's Kitchen Polska.

 

MENU:

Entrée - Przystawka:

  • Zupa cebulowa z serem gruyere i grzankami z czosnkiem confit

Cours principal - Danie główne:

  • Kaczka confit z puree z truflą i musem z karmelizowanej cebuli

Dessert - Deser:

  • Crepe suzette

Termin: 24.02.2024
Start: godz. 12:00
Cena: 390 zł/os, 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

Zapisz się

Warsztaty Kulinarne - Kuchnia Francuska 21.03.2020

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.