Warsztaty Kulinarne - "Kuchnia Śródziemnomorska"
28.07.2018
Kuchnia tego terenu wykazuje szereg cech wspólnych związanych z warunkami geograficznymi, klimatem, wzajemnymi wpływami historycznymi i wymianą handlową. Do typowych składników należą ryby i owoce morza, różne rodzaje warzyw i owoców, oliwa z oliwek wykorzystywana zarówno do smażenia i jako dressing. Mięso gra rolę drugoplanową, zazwyczaj jest grillowane. Podstawowym napojem towarzyszącym posiłkom jest wino.
MENU:
Przystawka 1:
- Bruschetta w trzech odsłonach:
* z guacamolami
* z salsą pomidorową
* z oliwą czosnokową i pietruszką
Przystawka 2:
-Grillowany ser Halumi z miodem i orzechami
Danie główne:
- czarny makaron z sepią własnej roboty z krewetkami, suszonymi pomidorami, oliwkami i pietruszką
Deser:
- creme brulee z musem malinowym i miętą
Termin: 28.07.2018
Start: godz. 12:00
Cena: 300 zł/os (dla stałych klientów oraz grup powyżej 3 osób 50 zł rabatu dla każdej osoby)
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen