Warsztaty Kulinarne - "Kuchnia Śródziemnomorska"
28.07.2018

 

Kuchnia tego terenu wykazuje szereg cech wspólnych związanych z warunkami geograficznymi, klimatem, wzajemnymi wpływami historycznymi i wymianą handlową. Do typowych składników należą ryby i owoce morza, różne rodzaje warzyw i owoców, oliwa z oliwek wykorzystywana zarówno do smażenia i jako dressing. Mięso gra rolę drugoplanową, zazwyczaj jest grillowane. Podstawowym napojem towarzyszącym posiłkom jest wino.

 

 

MENU:

Przystawka 1:

- Bruschetta w trzech odsłonach:

* z guacamolami

* z salsą pomidorową

* z oliwą czosnokową i pietruszką

 

Przystawka 2:

-Grillowany ser Halumi z miodem i orzechami

 

Danie główne:

- czarny makaron z sepią własnej roboty z krewetkami, suszonymi pomidorami, oliwkami i pietruszką

 

Deser:

- creme brulee z musem malinowym i miętą

 

 

kuchnia śródziemnomorska

Termin: 28.07.2018

Start: godz. 12:00

Cena: 300 zł/os (dla stałych klientów oraz grup powyżej 3 osób 50 zł rabatu dla każdej osoby)

Czas trwania: ok 3h

Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.