Warsztaty Kulinarne - Ryby 09.12.2023
Ryby stanowią najliczniejszą i najbardziej zróżnicowaną grupę współcześnie żyjących kręgowców. Możemy je podzielić na dwie kategorie: słodkowodne i morskie. Obydwie grupy można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Są cennym źródłem witam, kwasów omega 3, białka i wartości odżywczych. Ich delikatne mięso jest doceniane na całym świecie, a w szczególności w Japonii, gdzie jest największe ich spożycie zwłaszcza na surowo lub w formie sashimi, czy ceviche.
MENU:
- Tatar z tuńczyka z lucerną i sosem ostrygowym
- Smażony karmazyn na blanszowanej cukinii na białym winie z oliwą i czosnkiem
- Pieczony pod solą kurek z sosem maślano-cytrynowym
Termin: 09.12.2023
Start: godz. 12:00
Miejsce: Studio Art-Cooking ul. Sułowska 17, Wrocław
Cena: 390 zł/os, 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen