Warsztaty Kulinarne - Ryby 09.12.2023

Ryby stanowią najliczniejszą i najbardziej zróżnicowaną grupę współcześnie żyjących kręgowców. Możemy je podzielić na dwie kategorie: słodkowodne i morskie. Obydwie grupy można spożywać zarówno na surowo jak i gotowane, pieczone czy smażone. Są cennym źródłem witam, kwasów omega 3, białka i wartości odżywczych. Ich delikatne mięso jest doceniane na całym świecie, a w szczególności w Japonii, gdzie jest największe ich spożycie zwłaszcza na surowo lub w formie sashimi, czy ceviche.

MENU:

  • Tatar z tuńczyka z lucerną i sosem ostrygowym
  • Smażony karmazyn na blanszowanej cukinii na białym winie z oliwą i czosnkiem
  • Pieczony pod solą kurek z sosem maślano-cytrynowym

Termin: 09.12.2023
Start: godz. 12:00

Miejsce: Studio Art-Cooking ul. Sułowska 17, Wrocław
Cena: 390 zł/os, 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.