Warsztaty z Mięs 20.01.2024
W dzisiejszych czasach wiele osób rezygnuje z jedzenia mięsa i przechodzi na weganizm lub wegetarianizm. Jednak w dalszym ciągu mięso w różnych postaciach ma wielu swoich zwolenników, którzy nie wyobrażają sobie życia bez tego produktu i to właśnie dla nich przygotowaliśmy nasz warsztaty, których głównym bohaterem będzie właśnie mięso. Rodzaje mięs, które wybraliśmy na te warsztaty są nietuzinkowe i na pewno wielu z Was przynajmniej części z nich nie miało okazji nawet spróbować, a co dopiero je przyrządzać i właśnie dlatego postanowiliśmy Wam je przybliżyć. Jesteśmy, że będziecie mile zaskoczeni nie tylko ich wyborem, ale przede wszystkim ich smakiem.
MENU:
Danie I:
- Tatar z polędwicy wołowej z piklowaną cebulką, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybami i gorczycą
Danie II:
- Carpaccio z polędwicy wołowej na roszponce z parmezanem, oliwą z prażonego sezamu, grzankami ziołowymi i dresingiem
Danie III:
- Żeberka wieprzowe na czerwonym winie z kapustą zasmażaną i puree z gałką muszkatołową
Termin: 20.01.2024
Start: godz. 12:00
Miejsce: Studio Art-Cooking ul. Sułowska 17, Wrocław
Cena: 390 zł/os, 690 zł/para
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen